Sign-in - Contact

Open Food Facts komt naar Nederland


Weet jij wat er in je voedsel zit? Kan je de kleine lettertjes wel lezen? Het smaakt anders, is er iets veranderd? Welk product heeft minder suiker? Wat betekenen al die logo's op de verpakking?
 
Ons eten roept steeds meer vragen op. De informatie die we van producenten krijgen is niet altijd even transparant. Het is steeds lastiger om de keuzes te maken die bij je passen. 
 
Open Food Facts probeert aan deze vragen tegemoet te komen. Open Food Facts is een wereldwijde database van voedselproducten. De gegevens in deze database komen alleen van de verpakkingen van deze voedselproducten. Dankzij de verplichte foto's van de verpakkingen, kan iedereen controleren of de gegevens wel kloppen.

 
Dankzij deze productgegevens kunt u de eerder genoemde vragen makkelijk beantwoorden.
 
De productgegevens zijn door de gebruikers verzameld en vrijelijk beschikbaar gesteld.  Hetzelfde systeem als Wikipedia of OpenStreetMap wordt hierbij gebruikt: de informatie is van iedereen, door iedereen gemaakt en kan door iedereen gebruikt worden, voor welk doel dan ook. Dus als je een fout ziet kan je die verbeteren.
 
De waarde van de Open Food Facts database valt of staat bij het aantal producten dat er in te vinden is. Hoe meer producten, hoe zinvoller eventuele vragen beantwoord kunnen worden.
 
Het idee voor deze database is begonnen in Frankrijk. Uit Frankrijk zijn dan ook de meeste producten te vinden, maar er zijn ook steeds meer producten uit andere landen. In augustus 2015 zitten er wereldwijd 55.000 producten in de database.
 
 
Help ons de database uit te breiden. Installeer de Open Food Facts app voor je smartphone en maak foto's van producten. Help om de foto's te decoderen. Help om Open Food Facts beter te maken!
 
Hopelijk tot spoedig!

By Aleene • Dutch • Tuesday 01/09/2015 • 0 comments • Version imprimable

Open Food Facts

Open Food Facts

The community:

> Ideas Forum
Facebook page
> Contributors group on Facebook
@OpenFoodFacts on Twitter
> Instagram
Join the conversation

and of course on this blog !

The blog

This blog shares news concerning the Open Food Facts project. It's also of course a place for discussion where comments are very welcome!

Archives